Duurzame expeditie 4x4electric mede mogelijk gemaakt door Geelen Counterflow

Op maandag 18 Juli jl. presenteerden Renske Cox en Maarten van Pel van ‘4x4electric’ machinefabrikant Geelen Counterflow uit Haelen als hoofdsponsor van hun aanstaande expeditie.


Renske en Maarten vertrekken in november van dit jaar voor een 40.000 km lange reis met een elektrische productie-auto, met draagbare zonnepanelen, op en neer naar Zuid Afrika. Als ze onderweg zijn rijden ze elke dag zo ver als de zon hun accu’s kan opladen, slapen ze in een tentje op het dak en koken en douchen ze naast de auto.

De route loopt vanaf november vanuit de fabriek van Geelen Counterflow naar Marokko en voert langs de westkust van Afrika naar Kaapstad en dan langs de oostkust, via het Midden Oosten, terug naar Nederland. Onderweg doen ze via social-media verslag van mensen en projecten die bijdragen aan een duurzame wereld, op zoek naar wat wij in West Europa van hen kunnen leren. Renske en Maarten willen eenieder op weg helpen om het leven zowel privé als zakelijk te verduurzamen. Dit doen ze door voorbeelden te delen van concrete toepassingen. Zo willen ze, net als hoofdsponsor Geelen Counterflow, anderen inspireren om samen te werken aan een duurzame toekomst.


Familiebedrijf Geelen Counterflow (150 medewerkers) bouwde enkele jaren geleden een volledig houten energie-plus kantoor dat volgens het BREEAM certificatie-systeem nog steeds het meest duurzame kantoor ter wereld is. De recente verdubbeling van dat kantoor wordt eind dit jaar opgeleverd. Alle productiehallen worden elektrisch verwarmd en gekoeld met warmtepompen die hun stroom halen uit bijna 4.000 zonnepanelen op de daken van de 8 productiehallen. Dit voorjaar heeft Geelen Counterflow de eerste volledig elektrische drogers voor voedingsmiddelen opgestart in Noorwegen en Zuid Korea. Wij zien elektrificatie met warmtepompen als meest geschikte technologie om energie te besparen en te verduurzamen in de voedingsmiddelenindustrie. Het vergt echter enige moed van voedingsmiddelenfabrikanten om deze stap te wagen en om het tijdperk van fossiele brandstoffen achter zich te laten, net als dat het van Renske en Maarten moed vergt om met een elektrische auto op en neer naar Zuid Afrika te rijden. Dare to go electric!

Victam International 2022

This week we are in Utrecht at Victam International 2022.

Read more >

Petfood Forum

Let's meet at Petfood Forum in Kansas City.

Read more >

Neem een kijkje in ons bedrijf!

Neem een kijkje bij Geelen Counterflow!

Read more >
Show archive